Freebet

freebet

Freebets 2023

Mange spørger nok sig selv med vanlig sund skepsis, om såkaldte freebets virkelig eksisterer.
Er det ikke bare indviklede kampagner, som bookmakerne lancerer for at lokke nye kunder til?
Kan man overhovedet beholde pengene, hvis man vinder på freebets?

Virkeligheden er dog noget bedre, end de fleste skeptikere antager. Der er faktisk gode penge at hente på et freebet hos bookmakerne, også selvom betingelserne kan være uigennemskuelige. I denne guide gennemgår vi de forskellige typer freebets og forklarer forskellen på freebet, ekstra bet og risikofrit spil. Vi præsenterer også nogen af de bedste freebets fra førende danske bookmakers og viser, hvordan man modtager freebets som eksisterende kunde. Læs meget mere nedenfor.

Fakta om Freebet

Freebets er et gratis spil hos en bookmaker. I Danmark har der været en del usikkerhed om, hvad freebets betyder i praksis. Det er ikke mindst fordi Spillemyndigheden har involveret sig i sagen med skarp kritik af bookmakere, der markedsfører uigennemsigtige bonustilbud som freebets. Spillemyndigheden er især skeptisk overfor freebets, hvor man i virkeligheden selv skal lægge penge for at modtage spillet, og hvor høje omsætningskrav gør bonussen alt andet end gratis.

Det har ført til en teknisk skelnen mellem freebets og ekstra bets. I praksis ser man nu flere bookmakere, der markedsfører hvad de tidligere kaldte freebets som ekstra bets. Ekstra bets er kendetegnet ved, at du selv skal omsætte for et bestemt beløb eller indbetale penge, før du modtager dit gratis spil.

Freebets er derimod helt uden betingelser: Dit gratis spil går direkte ind på din konto, og du kan altså modtage det uden at indbetale penge. Selvom ekstra bet konceptet har vundet indpas, ser man med stadighed, at bookmakerne markedsfører freebets og ekstra bets i flæng. Hvad der bliver markedsført som et ekstra bet hos en bookmaker, bliver stadig kaldt freebets hos andre bookmakere. Den bedste tilgang som kunde er derfor, at du altid gennemlæser bonusbetingelserne, før du siger ja til et tilbud.

Det skal du holde øje med ved et Freebet tilbud:

 • Hvordan udløser man det?
 • Skal man indbetale penge, omsætte et løb eller er det reelt gratis?
 • Trækker bookmakeren indsatsen fra gevinsten, når man vinder på sit freebet?
 • Er der omsætningskrav på gevinsten fra dit freebet?
 • Er der et gevinstloft på dit freebet?

Eksempel: 50 kr. freebet hos bookmaker Comeon

I dette eksempel tager vi udgangspunkt i bookmakeren Comeons populære tilbud, hvor du ved oprettelse får 50 kr. helt uden at skulle indbetale.

 1. Opret en konto hos Comeon
 2. Find et væddemål, som du vil spille på.
 3. Vælg ’50 kr. Freebet’ i menuen.
 4. Placer dit spil.

Dit freebet dukker op med det samme efter oprettelse, og du finder derefter et væddemål, som du godt kan lide.
Lad os sige, at du spiller 50 kr. på Manchester United til at vinde over Manchester City til odds 4.00.
Hvis væddemålet går hjem, udbetaler Comeon 150 kr. til din konto. Du får ikke den fulde gevinst, da bookmakerne trækker værdien af dit freebet (indskuddet) fra den samlede gevinst.Ved vundet væddemål har du nu 150 kr. på kontoen, som du kan bruge som du vil. Der er ikke noget omsætningskrav på Comeons freebets, så du kan sagtens hæve pengene med det samme.

Freebets uden indbetaling

Det tætteste du kommer på et rigtigt freebet, er en bonus uden indbetaling. Her skal du ikke investere en eneste krone, men du får alligevel et gratis spil af bookmakeren, som du kan placere på et forudbestemt eller valgfrit marked. Et freebet uden indbetaling gives ofte af bookmakerne i forbindelse med store sportsbegivenheder, men du kan også få et freebet uden indbetaling som ny kunde. Det gælder eksempelvis hos bookmakeren Comeon, som fik dansk licens i 2019.

Hos Comeon modtager alle nye kunder et 50 kr. freebet uden indbetaling. Der er ingen krav for at opnå dit Comeon freebet – du skal bare oprette en ny konto, finde et væddemål du vil spille på, og så dukker spillet automatisk op i menuen. Vælg 50 kr. freebet, og du er klar til at vinde gratis penge. Der er et gevinstloft på freebet tilbuddet hos Comeon på 1.000 kr., men det er trods alt til at leve med. Gevinstloft er aldrig noget at bifalde, men når det kommer i forbindelse med en bonus, hvor man ikke skal indbetale en krone, er det lettere at acceptere.

Freebets som velkomstbonus

Den letteste måde at få adgang til store freebets er via bookmakernes velkomsttilbud. En freebet velkomstbonus er forskellig fra en traditionel indbetalingsbonus, hvor bookmakeren kvitterer med at fordoble dit indskud. Her går der penge ind på din bookmaker konto med det samme. Det er ikke gældende for en freebet velkomstbonus, hvor du i stedet optjener et freebet, når du placerer dit første spil. Reglerne for at optjene dette freebet er forskellige fra bookmaker til bookmaker. Bonustilbuddet dukker typisk op i de følgende tre varianter:

 • Opret dig som kunde og placer et spil. Når spillet er afgjort, får du et freebet af samme værdi, som dit afgjorte væddemål. Dette freebet kan du modtage hos Mr Green.
 • Opret dig som kunde og placer et væddemål. Hvis du taber på dit spil, får du indsatsen refunderet, enten kontant eller som et freebet. Også kendt som et risikofrit spil.
 • Opret dig som kunde og omsæt for et bestemt beløb. Når du har omsat for det angivne beløb, modtager du et freebet på din konto. Dette freebet kan du blandt andet modtage hos NordicBet.

Mr Green: 100% Live Cash Bet op til 1.000 kr.

Mr Green belønner alle nye kunder med et live freebet på op til 1.000 kr. De markedsfører godt nok tilbuddet som et cash bet, men i realiteten er der tale om et klassisk freebet til alle nye kunder.

For at modtage dit freebet skal du indbetale mellem 75 kr. og 1.000 kr. ved første indbetaling, hvorefter du skal placere et single- eller kombinationsvæddemål for samme beløb til odds 2.0 eller mere. Når dit væddemål er afgjort, krediterer Mr Green din konto med et live cash bet af samme værdi. Da det er tale om et live cash bet, skal dit freebet placeres på et live marked via bookmakerens live betting sektion. Hvis dit live cash bet går hjem, får du gevinsten udbetalt minus din indsats. Hvis du spiller dit live cash bet på 1.000 kr. på et væddemål til odds 3.0, får du altså ikke 3.000 kr. udbetalt. Mr Green fratrækker værdien af dit cash bet først (1.000 kr.), hvorfor der kun går 2.000 kr. ind på kontoen.

Nordicbet: 500 kr. Freebet til alle nye kunder

Hos Nordicbet kan alle nye kunder score et freebet på 500 kr. Det eneste du skal gøre for at modtage bonussen er at omsætte for 500 kr. hos bookmakeren indenfor 60 dage efter din oprettelse. Det gør det til en mere fleksibel freebet bonus, end vi ser andre steder. Du skal nemlig ikke tænke så meget over, hvor meget du sætter ind med din første indbetaling. Og du behøves heller ikke at udløse dit freebet ved at sætte et enkelt væddemål på 500 kr.

I stedet for kan du dele din indsats op over adskillige indbetalinger og forskellige væddemål. Det helt afgørende for at modtage bonussen er, at du når at omsætte for de 500 kr., før der er gået 60 dage. Når du det, bliver der automatisk tilføjet et 500 kr. freebet til din NordicBet konto. Bonusbetingelserne er rigtig fordelagtige, da der er tale om et freebet uden omsætningskrav. Du skal altså ikke omsætte gevinsten fra dit freebet, før du kan udbetale pengene fra NordicBet. Det eneste minus er, at NordicBet også fratrækker værdien af dit freebet (500 kr.), når de udbetaler din freebet gevinst. Det er dog almindelig praksis hos alle bookmakere, men selvfølgelig noget man skal være opmærksom på.

Freebets til eksisterende kunder

Selvom Freebets oftest indgår som en del af velkomstbonussen til nye kunder, er der også mulighed for at hente freebets for eksisterende kunder. Her er betingelserne særligt attraktive:
Du får et freebet indsat på kontoen, som du kan bruge som du vil. Freebets kommer typisk med en betingelse om, at du skal placere væddemålet på en bestemt sportsgren eller begivenhed. Der kan eksempelvis være tale om en stor dansk landskamp eller en slutrunde i fodbold. Det er dog ikke altid tilfældet. Bookmakerne deler også freebets ud i tide og utide, for at holde kontakten til deres kunder.

Her kan vi skelne mellem to forskellige typer af freebets:

 • Freebets som gives til alle kunder. Bookmakeren reklamerer for det på hjemmesiden, i deres online reklamer og forskellige betting hjemmesider.
 • Et personligt freebet. Nogle bookmakere belønner særligt loyale kunder med sporadiske freebets.

Nogle bookmakere er særligt tilbøjelige til at åbne godteposen og dele freebets ud, mens andre nærmest aldrig gør det. Mr. Green og Unibet er to af de bookmakere med dansk licens, som ofte giver freebets til kunderne. Hvis du gerne vil modtage freebets som eksisterende kunde, er det en god ide at tillade, at bookmakerne må kontakte dig på SMS. Så modtager du automatisk en tekstbesked, når der er et tilgængeligt freebet på din konto.

Freebet til Champions League

Freebets figurerer oftest i forbindelse med de helt store sportsbegivenheder. Det kan gælde Champions League, store kampe i Premier League eller de internationale fodboldslutrunder, VM og EM. Bookmakerne ved udmærket godt, hvor stor en fanskare der følger Champions League, og derfor ser du ofte freebets i forbindelse med de storslåede midtugekampe.

Bet365 er en af de bookmakere, som ofte deler freebets ud i forbindelse med Champions League. Her skal vi dog igen skelne mellem de forskellige typer af tilbud fra bookmakerne: Freebet, ekstra bet og risikofrit spil. I tilfældet med Bet365’s Champions League freebet er der i virkeligheden tale om et risikofrit spil.
Betingelserne for kampagnen er ret klare:

Placer et spil før kampen på op mod 250 kr., og et andet spil live under kampen på op mod 250 kr. Hvis du taber på dit live bet under kampen, refunderer Bet365 værdien af din indsats. Det risikofrie spil er ikke helt ligeså attraktivt som det traditionelle freebet, da du skal have betalingskortet op af lommen. Alligevel er det et pænt tilbud, og til kundernes tilfredshed kan du få en højere indsats igennem, end du kan på de typisk små freebets.

Sådan vinder du penge med dit freebet

Hvis du vil optimere den potentielle gevinst fra freebets, er det vigtigt at du bruger den rigtige betting strategi. Først og fremmest skal du finde et spil, som du mener, der er værdi i. Her vælger nogen at konsultere en online spilekspert, som kommer med spilforslag på markeder, som de er eksperter i.

Dernæst skal du sørge for, at du ikke spiller på et alt for lavt odds. Når du vinder på freebets, fratrækker bookmakeren som udgangspunkt indsatsen fra gevinsten. Du får altså ikke værdien af dit freebet udbetalt – kun den gevinst, som det har udløst. Hvis dit væddemål går hjem, og du har spillet for et freebet på 250 kr. til odds 2.00, får du udbetalt 250 kr. i den anden ende. Ikke 500 kr. som det havde været, hvis indsatsen ikke blev fratrukket.
Den optimale strategi er derfor, at du finder et odds, som er noget højere end 2.00. Matematikken siger simpelthen, at det bedre kan betale sig end et lavt odds. Især når der ingen risiko er.

FAQ om Freebets

Hvad er det største freebet blandt danske bookmakere?

Mr Greens 1.000 kr. live cash bet til alle nye kunder er på nuværende tidspunkt det største freebet, som du kan finde på det danske marked. Indbetal mellem 75 kr. og 1000 kr. og placer et væddemål – når det er afgjort, kvitterer Mr Green med et tilsvarende freebet.

Hvad er forskellen på et freebet og et ekstra bet?

Freebets og ekstra bets markedsføres ofte som det samme, men teknisk set er der en forskel. Et freebet er et gratis spil, som bookmakeren giver dig uden yderligere krav. Et ekstra bet optjener du ved at indbetale eller omsætte for et bestemt beløb.

Hvor finder jeg et freebet uden indbetaling?

Comeon tilbyder alle nye kunder et freebet på 50 kr. Det er en bonus uden indbetaling, så du kan beholde betalingskortet i lommen og komme i gang med at spille.

Hvordan udregner jeg gevinsten på et freebet?

De fleste freebets modregner indsatsen, når du får udbetalt din gevinst. Hvis du spiller et 50 kr. free bet til odds 4.00 og vinder, får du kun udbetalt 150 kr. (Gevinst – Indsats = 200 – 50 = 150).

Kan jeg udbetale gevinsten fra mit freebet med det samme?

Det afhænger af det enkelte bonustilbud. Hos Comeon kan du straks udbetale gevinsten, når dit 50 kr. freebet uden indbetaling er afgjort. Det samme gælder for det store 500 kr. freebet tilbud hos Nordicbet.