Udbyd dine egne odds

Spillebørs og Betfair Exchange 2023

I denne artikel vil vi gå i dybden med betfairs exchange program og se på hvad det indeholder. Der vil ligeledes blive givet en forklaring på, hvad den betyder for spillere i form af odds og hvordan man kan udbyde sine egne odds. Ydermere vil der i artiklen blive set på hvilke andre selskaber der også benytter sig af exchange. Først vil der her komme en beskrivelse af hvad Betfair exchange er og hvad den betyder for dig der gambler.Som en af de førende online betting firmaer i Danmark har Betfair altid noget specielt de kan tilbyde deres kunder. Det er også tilfældet med Betfairs spillebørs, eller exchange.

Hvad er Betfair Exchange?

Det første man spørger sig selv om når man hører ordet exchange er, om det er kompliceret? Svaret er nej det er det ikke og i denne artiklen vil der komme en dybdegående forklaring på hvad Betfairs sportsbørs er. I alt sin simpelhed går det ud på at man har et marked, hvor spillerne kan tilbyde forskellige odds. Lidt ligesom en bookmaker. Derefter kan man så vælge om man vil købe eller sælge sin kamp. I den sammenhæng kommer Betfair til at fungere som et mellemled.Betfair holder styr på børsen, men de sætter ikke odds på dette marked. Det henviser udelukkende til spillere der gerne vil tilbyde andre spillere væddemål. Det giver ligeledes mulighed for som spiller at udbyde sine egne odds som vil blive beskrevet senere i artiklen.

Spillerne fastsætter odds

Til stærk kontrast til de professionelle sider som Bet365, betfair og ladbrokes, hvor det er deres egne bookmakere der fastsætter væddemål, er det her spillerne selv der gør det. Det giver højere odds at bruge spille børsen sammenlignet med de mere konservative odds man får fra bettingfirmaerne. Af den grund får man så også de bedste odds på markedet.’

Hvordan bruges Betfair Exchange?

Det næste spørgsmål er så meget nærliggende at kigge lidt nærmere på. Når man har fundet børsen kan det virke meget uoverskueligt, specielt hvis det er første gang man er kommet til sådan et sted. Det gode er at det slet ikke er så vanskeligt at finde hoved og hale i. Inde på siden har man tre funktioner

  • Sælge odds
  • Købe odds
  • Tilbyde eget væddemål

Ved køb af odds

Hvis du har et hold som værende favorit til at vinde en kamp er der en blå knap ud for den kamp du gerne vil købe. Det fungere fuldstændigt ligesom et hvilket som helst andet betting firma derfra. Den store forskel er at du får højere odds end ved de klassiske online betting firmaer.

Sælge odds

Hvis du derimod tror dit hold kommer til at tage kampen kan du vælge at sælge kampen. Det sker ved hjælp af den røde knap ud for den kamp du vil sælge. Her fungere du lidt som en bookmaker og jo flere spillere der støttere op om dit hold jo mere står du til at vinde.

Tilbud om eget væddemål ved at udbyde egne odds.

Hvis man som spiller synes odds er for lave kan man som sidste mulighed oprette dine egne odds og lade andre spille imod dig. Se det som alle mod dig. Et eksempel på det er at FCK spiller mod Brøndby og du har til odds 1:1 med en indsats på 100 kr at FCK ikke kan slå Brøndby. Næste skridt er at se om andre vil tage det væddemål og spille imod dig på at Brøndby vinder kampen. Dette sker ved at man udbyder sin egen kamp og ser om nogen er villige til at tage oddset der er blevet givet. På den måde kommer man til at udbyde sit eget odds ligesom en sports booking firma.

Fordelene

Man skal ikke se langt efter fordelene, for hvem vil ikke gerne have forbedret deres odds? Det er anderledes end almindelige bettingfirmaer, da du ikke indgår et væddemål mod firmaet, men derimod andre spillere ved at udbyde dine egne odds. Ved at benytte sig af spil børsen er man garanteret de bedste odds på markedet, og hvis man sætter høje summer på højkant også kommer til at tjene mere. Denne funktion henvender sig nok mest til de spillere der sætter høje beløb på spil, det vil sige tusindevis af kroner per indgået væddemål. Dels fordi man gerne vil have det meste ud af sit væddemål, og dels fordi Betfair tager 5% kommision per indgået vundet væddemål. Hvis man ikke er tilfreds med de væddemål man får tilbudt kan man jo altid sætte sine egne og se hvem af de andre spillere der tør tage kampen op mod dig.

Ulemperne

Ligesom alle andre former for betting er her også nogle ulemper man skal holde godt øje med. Den største er nok gebyret på 5% som Betfair kræver på spil børsen. Det positive er så, at hvis man taber et væddemål vil der ikke blive opkrævet noget gebyr. Problemer kan opstå, hvis der ikke er nogen der er villige til at tage dit odds og man derved har forspildt en masse tid.

Hvilke andre betting firmaer benytter sig af det?

I øjeblikket er der kun kendskab til Betfair som de eneste på markedet der benytter sig af denne børs. Man kunne dog godt forvente at der engang i fremtiden vil komme noget lignende fra andre firmaer, men det må tiden vise. En ting er sikkert og det er at spille børsen er blevet taget godt imod af spillere verden over. Derfor kan det tænkes at andre store sportsbook firmaer som bet365 vil implementere det i fremtiden.

Skal man betale skat af gevinster hos Betfairs spillebørs?

Her er det vigtigt at forstå de danske regler fremsat af myndighederne. Da Betfair er på listen over danske bettingfirmaer der har licens i Danmark skal man ikke betale skat af gevinster. Man skal dog være opmærksom på at betting firmaet skal være registreret. Listen over bettingfirmaer med ret til at være i Danmark. Her kan man få et fuldt overblik over de betting firmaer der har en licens i Danmark og derved ikke er skatte pligtig med gevinster. Bookmakere med licens i Danmark.

Det skal dog siges at det er lidt af en gråzone når det er en børs mod andre spillere. Så foreløbig svar er nej det skal man ikke. Men der er større og større fokus på området fra de danske myndigheder

Konklusion

Hvis man er ny i gambling miljøet, er det nok ikke det rigtige sted at starte ud på en spillebørs. For de mere professionelle af slagsen er der rig mulighed for at forbedre bettingsidernes odds på børsen. Der er nogle overvejelser der er vigtige at koncentrere sig om når man tænker på at bruge en spil børs. Et er at der bliver lagt en 5% gebyr fra Betfair per vundne væddemål. Det kan godt tage en stor portion ud af kagen ved små indgåede væddemål. Det næste er om der er behov for at bruge en børs og hvordan ens behov er. Man kan sige, at det er lettere at bruge spilbørsen end at lede efter gode odds ved andre betting firmaer. Så er det også lidt bøvlet når man skal oprette sig med brugernavn og adgangskoder.

Hvad man er i udlandet

Der er heller ikke noget bøvl med at bruge spillebørsen fra Betfair hvis man er i udlandet. Med appen har man altid det man skal bruge tæt på sig. Det kræver dog man ikke er i et restriktivt land hvor gambling er ulovligt. Det er derfor ikke et problem at placere sit bet selvom man ikke befinder sig i Danmark.

Vær opmærksom på hvilke sportsbooking firmaer der må være i Danmark

Som nævnt tidligere er det en stor fordel at undersøge hvorvidt man skal betale skat. De firmaer der figurerer på listen er også nogle af de største i Europa. Derfor har de fleste allerede hørt om dem. Sandsynligheden for at man har valgt en bookmaker der er på listen er derfor stor. Givet der er mange der har sportsbooking sider og som spiller er man altid ude for at få de bedste odds.

Er det bedst egnet til professionelle gamblere?

Der er mange muligheder for at forbedre odds, og for at få tegnebogen fyldt mere op. Dette er en side der ikke har noget med Betfair at gøre. Det er stedet hvor spillere kan udfordre hinanden og hæve odds. Betfair er den kontrollerende enhed, men de fastsætter ikke odds. Det sker mellem spillerne, og er derfor uden for betfairs rækkevidde. Odds bliver fastsat af spillerne, og man har mulighed for at kæmpe mod hinanden. Spillebørsen adskiller sig ikke ret meget fra den originale på Betfairs hjemmeside. Det eneste er der kan ses forskelligt er oddset.

Konkurrencen fra andre betting firmaer

Det er nærliggende at tænke at der i fremtiden er flere betting firmaer der tilbyder denne børs til deres brugere. Det giver endnu en platform til brugerne og man kan derved få forbedret sit odds betydeligt. Samtidig kommer betting firmaer også til at tjene på det med gebyrer. Man kunne frygte at hvis der lige pludselig er mange der hopper over på en spille børs vil betting firmaerne komme til at miste store indtægter.

Betfair Exchange FAQ

Får man bedre odds på spillebørsen?

Hvis man er amatør gambler eller en der kun spiller for sjov, er der gode chancer for at man ikke har hørt om denne børs. Dels kan det virke afskrækkende og demotiverende at høre mange forskellige begreber man som amatør ikke ville have hørt om før. Hos de erfarende spillere er det meget populært, af den simple grund, at man får bedre odds.

Hvordan får man sine penge ud fra spil børsen?

I spil børsen er der et cashout system. Det gør at man til hver en tid kan stoppe kampen for en og hive en mindre gevinst ud, hvis man foreløbig har en vinder. Cash out system er hele tiden opdateret og man kan følge med i hvor meget ens væddemål er værd for Betfair.

Kan man benytte smartphone på Betfair Exchange?

Det er muligt at gøre brug af spil børsen på hvilken som helst smartphone. Faktisk så er Betfairs hjemmeside mobiltilpasset. Den fungerer også udmærket på tablets. Det skal dog ikke sammenlignes med Betfairs mobile app man kan downloade til både Android og Apple produkter. Når man ser på hvor mange downloads der har været på App Store og PlayButik, er den hentet ned mere end 27.000 gange, hvilket må afsløre at den er populær. Med et gennemsnit på 4.3 ud af 5 stjerner, ligger den altså rigtig højt vurderet blandt lignende apps.

Hvilke kampe er der på spil børsen?

Hvis du er en af dem der foretrækker at sætte sine væddemål på superligaen er der som regel god aktivitet på den front. Det samme gør sig også gældende på den engelske og andre store europæiske ligaer.

Koster det gebyrer at bruge Betfair Exchange?

Da Betfair ikke har nogen indflydelse på de odds der bliver sat i udbud, så tjener de heller ikke noget på kampene på børsen. Det eneste de kræver er en afgift på 5% for at være mellemmanden. Afgiften man bliver pålagt kan reduceres, hvis man spiller på mange kampe. Hvis man skulle være så uheldig at tabe sit væddemål, bliver der ikke krævet gebyr, kun ved vundne væddemål. Dette er også en af grundene til at de professionelle foretrækker denne platform da disse normalt spiller for mange penge af gangen.